Skaraborgs Akademi delar ut sina priser digitalt

Den 19 november samlas Skaraborgs Akademi för den årliga högtidssammankomsten. På grund av den rådande pandemin hålls evenemanget i år digitalt. Skaraborgs Akademi har som syfte ”att sprida glans över den skaraborgska vitterheten samt främja en skaraborgsk identitet”. Det görs bland annat genom att utse årets hedersskaraborgare samt premiera en doktorsavhandling som särskilt utmärkt sig vid Högskolan i Skövde.

Årets hedersskaraborgare

Sedan Sixten Västgöta-Bengtsson blev den förste 1998, har många fått ta emot hederstiteln Årets hedersskaraborgare. Bland de som mottagit titeln finns Robert Gustafsson, Jan Guillou, kronprinsessan Victoria, Per Oscarsson, Gert Wingårdh och förra året, Martin Lundstedt, VD för AB Volvo.

Stipendium för utmärkt avhandling vid Högskolan i Skövde

Skaraborgs Akademi delar även ut pris till en doktorand på Högskolan, vars doktorsavhandling särskilt utmärkt sig under det senaste året. Priset är ett stipendium på 10 000 kronor. Avhandlingen nomineras av Högskolans fakultetsnämnd och stipendiet bekostas av Länsförsäkringar Skaraborg.

Media hälsas välkomna

Media har möjlighet att träffa Årets hedersskaraborgare och pristagaren för utmärkt avhandling hos rektor Lars Niklasson i kanslihuset på Högskolan i Skövde.

Tid: Torsdag 19 november kl. 16:40
Plats: Kanslihuset på Högskolan i Skövde. Sammanträdesrummet i plan 2. Varmt välkomna!

Kontakt

Lars Niklasson
Rektor, Högskolan i Skövde, samt värd för prisutdelningen
0500-448143 rektor@his.se

Carl Henrik Ohlsson
Kommunikationsansvarig, Skaraborgs Akademi
0708-717070 cho@skaraborginvest.se